رده خردسال - نوزاد تا 2 سال

فیلـتر

نمایش 1–12 از 60 نتیجه

یکی از نیاز های اصلی کودک برای تقویت مهارت هایش بازی کردن است که باعث رشد ذهنی و بالا رفتن مهارت های اجتماعی در کودکان می شود بازی ها با پیچیدگی هایی که دارد روح و جسم کودک را پوشش می دهد و معلم بسیار خوبی برای کنجکاوی های کودک و آشنا شدن کودک با مسائل مهم زندگی، اجتماعی و اقتصادی است به همین دلیل انتخاب بازی متناسب با سن و سال کودک یکی از مهم ترین مسائل در تربیت کودک است.

برای رشد تخیلات کودک و بالا رفتن ارتباطات کودک با اطرافیان و تقویت یادگیری زبان، بازی حکم آب حیات را برای کودک دارد به همین دلیل انتخاب بازی از طرف والدین نیاز به دقت زیادی دارد تا شخصیت کودک به درستی شکل یابد. روانشناسان بزرگ تاکید می کنند که والدین در انتخاب بازی برای فرزند خود هوشیاری و آگاهی کافی را بکار ببرند.
انواع بازی ها

بازی ها به صورت کلی به 4 دسته تقسیم می شوند:

جسمی
تقلیدی
ساختنی
خلاقیت

این نوع بازی ها علاوه بر اینکه ذهن و جسم کودک را درگیر می کنند به آن ها آموزش هم می دهد والدین باید برای فرزند خود بازی هایی را انتخاب کنند که کودک علاوه بر اینکه احساس نکند که در حال انجام یک بازی تحمیلی است باید جهت و مسیر بازی نیز توسط خود کودک تعیین شود این نوع بازی ها تاثیر زیادی در تقویت هوش و حواس کودک دارد.
بازی های مناسب برای خردسال

بازی ها خردسال تا یک سالگی نسبت به ماه های او تغییر می کند و به دو بخش قبل پنچ ماهگی و بعد پنچ ماهگی تقسیم می شود و بعد از یک سالگی نیز بازی های کودک تغییر می کند.
قبل پنچ ماهگی
بازی های جسمی یک کودک از یک ماهگی او شروع می شود و باعث رشد اعضای بدن و کنترل بهتر تنه، سر و بدن او می شود کودک در یک و دو ماهگی شروع به غلتیدن، لگد زدن، تکان دادن دست ها و … می کند و بعضی از اجسام مانند جغجغه را لمس کرده و فوری رها می کند.

نوزادان از 2.5 ماهگی از خود صدا هایی در می یاورند و شروع به کشف انگشتان خود می کنند و با گم کردن آن انگشتان شروع به گریه می کنند و تا 4 ماهگی صدا ها و رنگ ها را کشف می کند.

بعد از 3 ماهگی علاقه ی کودک به اسباب بازی شدید تر می شود به همین دلیل در این دوران سعی می کند اسباب بازی ها را با دستان خود به سمت خود بکشد و با آن ها تماس داشته باشد.

برای بازی یک کودک پنچ ماهه بهتر است یک جغجغه برای او تهیه کنید و به آرامی آن را روبه‌رو ی چشمان او تکان دهید همچنین کودک بعد از 4.5 ماهگی هر شیء را ببیند و در اختیار داشته باشد بر می دارد و به طرف دهان می برد و می مکد و بعد از تکان دادن، آن را پرت می کند.
بعد از پنچ ماهگی
کودک در شش ماهگی از کار هایی مانند پرتاب کردن اسباب بازی و صدای به زمین خوردن آن لذت می برد و از کشیدن اسباب بازی هایش به طرف خود با نخ به وجد می آید کودک در شش ماهگی می تواند پنچ الی ده دقیقه با اسباب بازی های خود بازی کند و اشیا را دست به دست کند و علاقه ی بسیار شدیدی به لمس اشیاء و بردن آن به دهان دارد و اسباب بازی را ها را با در دهان گذاشتن، زدن به زمین و لمس کردن کشف می کند.

به همین دلیل والدین باید وسایل معمولی خانه مانند بشقاب، قاشق، پارچه و .. را در اختیار کودک قرار دهد تا آن ها را بشناسد.

یکی از جذاب ترین بازی هایی که والدین با کودک خود می توانند در این دوران انجام دهند صورت کودک را با یک ملحفه بپوشانند و یکباره آن را کنار بزنند.

کودک از شش تا دوازده ماهگی شروع به سینه خیز رفتن می کند و وسایل را در دست خود قرار می دهد همچنین در این دوران شروع به نشستن، غلت زدن روی شکم کرده و سعی می کند خودش را بالا بکشد و اسباب بازی مورد علاقه ی خود را به دست بیاورد.

در این سن قایم باشک یک بازی بسیار مناسب برای او است زیرا در این سن مفهوم بقا را باید آموزش ببیند یعنی زمانی که اسباب بازی مورد علاقه اش  جلوی چشمانش نباشد تصویری در ذهن خود دارد و می خواهد آن را پیدا کند پس یکی از اسباب بازی هایش را زیر پتو پنهان کنید تا آن را پیدا کند این بازی یکی از جذاب ترین بازی ها برای او است.

در 9 تا 12 سالگی با کودک بازی هایی انجام دهید که موجب تقویت راه رفتن او شود مانند قطار بازی یا روروک که برای راه افتادن کودک بسیار مفید هستند در این سن از وسایلی مانند تاب های کوچک، سرسره با ارتفاع کم و ایمن استفاده کنید.
بازی های مناسب از یک تا دو سالگی

در این سن کودک باید بازی ها تمرینی را بیش تر انجام دهد تا حواس پنچگانه ی کودک به درستی شکل بگیرد و آن ها را کشف کند کودک از یک تا یک و نیم سالگی می تواند راه برود و اشیاء را جابجا کند اما هنوز تسلط زیادی بر این کار ندارد.

کودک در این سن ایده هایش را کنار همدیگر قرار می دهد و یک برنامه ابتدایی و ساده تشکیل دهد برای این سن بازی های دالی موشه و لی لی لی حوضک بسیار مناسب است

تا دو سالگی که کودک راه رفتن را یاد گرفت  با هل دادن یا کشیدن اسباب بازی هایش چالش های جدیدی را امتحان می کند و با این کار تمرین راه رفتن می کند و مسلط تر می شود و اعتماد به نفس پیدا می کند.

همچنین در این سن از بازی های فکری مانند حلقه ی هوش و نخ مهرهاستفاده کنید تا ذهن کودک در این دوران تقویت شود و اندازه ها و مقایسه کردن را به خوبی بیاموزد.

همچنین شما می توانید بازی های مناسب برای تمام سنین را برای کودکان خود از سایت بازی تحریر تهیه کنید.

اطلاعات بیشتر ...